Running training geven?

Run2Day Running InstructorHardlopen (of voor ons “lopen”)
is is al jaren een sterk groeiende sport in Nederland en over de rest van de wereld. Alleen in Nederland zijn op dit moment bijna 3,9 miljoen Nederlanders 1 of meer keer per week aan het lopen. Binnen Nederland zijn er diverse mogelijkheden om onder begeleiding te lopen. Door het hele land zijn clinic's te volgen voor starters of naar specifieke evenementen.


Run2Day zag dat er in Nederland behoefte was aan een nieuwe en andere invulling op dit gebied en heeft een opleidingsprogramma ontwikkeld voor die personen die zich willen bekwamen in het begeleiden van loopgroepen voor die lopers die het lekker vinden om te starten of tot een kilometer of 15 lekker hun trainingen willen doen. Bij deze invulling moet vooral de loper centraal staan; een loper die gewoon lekker wil leren hardlopen zonder verdere verplichtingen richting een vereniging. Lekker alleen lopen of samen in een gezellige loopgroep in de buurt. Vooral de beginnende hardloper heeft vaak helemaal geen behoefte aan randzaken als een vereniging of club.

De opleiding bestaat uit 3 dagen waarbij er op alle dagen een deel theorie is en een flink deel praktijk. Want zitten is niet de grootste hobby van lopers. De opleiding wordt op verschillende locaties door het jaar heen georganiseerd, waarbij de lesdagen (altijd op donderdag, vrijdag en zaterdag) van 09:30 tot 17:00uur zijn.

Alle deelnemers ontvangen na voltooing van de opleiding een diploma.